Als zij het zegt

Wij hadden er in het geheel geen melding van gemaakt. Zij kwamen binnen met de handen vol en tekeningen vol rood en roze en glinstering. De kleinste zei: Loulou maakt. We gingen door de knieën, kusten hun koude wintervingers.

De grootste zei: ‘Het is Vaderdijnsdag, dus dit is allemaal voor papa.’ De man nam de knutsels gretig in ontvangst. ‘En jij’, zei het grootste kind, ‘jij mag aan de glitters voelen, doe maar, met je vinger.’ Ik wreef met mijn wijsvinger over de glinsterende hartjes: ‘Goh, heerlijk’, zei ik stil.

‘Wat voor dag is dit ook al weer?’, vroeg ik. ‘Nou’, zei het grootste kind, en ze keek me aan, ‘het is Vaderdijnsdag en dan doen de vaders dus alles.’

Ik vind het goed. De avond is nog jong, de verwachting hoog gespannen.

Advertentie

1 reactie

  1. karaat schreef:

    Vaderdijnsdag… heerlijk

    Like

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s