Okay

Ze stootte tijdens het ontbijt haar vitaminedrank om. Volgens de man kwam dat doordat ik haar een vraag stelde en zij was afgeleid. De dag ervoor had de man in de keuken een ei gebroken. Zogenaamd ook omdat ik hem een vraag had gesteld.

Ik vind dat raar. Dat je een bekertje omstoot of een ei breekt omdat iemand je een vraag stelt. En dat op een moment dat er één en al geroezemoes en bedrijvigheid is. Aan de aard van de vraag kan het niet liggen, want ik kan ze me niet meer herinneren, bijzonder zal het dus niet zijn geweest.

Ze mocht het sap van de tafel likken. De man hield haar zowat horizontaal boven het tafelblad. We hadden de grootste lol. Ook de kleinste muis met broodkorst in de hand, vond het vermakelijk, zat de glunderen. Met dat kleine hoofdje.

Deze avond heb ik beide kinderen in bad gedaan. Tegelijk. Dat komt haast nooit voor, ik vind dat namelijk een grote opdracht. Een kleuter en een baby tegelijk en veilig in het water krijgen. De grootste muis is best zelfstandig. Ze kleedt zich uit, wast zich, droogt zich af, kleedt zich aan, ze kan haar was sorteren en haar tanden poetsen. Ze heeft bij dit alles wel een eigen tempo en een voorstelling van hoe de dingen moeten verlopen. Ze stelt ook vragen. Moet een witte onderbroek met roze hartjes bij de witte of bij de gekleurde was. Zou je geloven dat ik het ook niet weet?

De kleinste muis wilde spelen terwijl ze werd afgedroogd en aangekleed. En ik moest eigenlijk de hele tijd al naar de wc. Ik heb de voeten van de beide muizen ingewreven met olie. De kleinste muis lachte, dronk nog even aan de borst, sloot de ogen en sliep. De oudste muis lachte, dronk van een glas water, vertelde over de dag, legde het kussen anders, zocht een goeie plek voor vier knuffels, vroeg of ik ook haar benen met olie … We lagen in het donker, luisterden naar zachte muziek, haar hand lag in de mijne. Ze was nog stilletjes van alles aan het zeggen:

Hé, wat is eigenlijk jouw lievelingskleur?

Roze. Rozerozerozerozeroze.

Okay, dat is goed, asjoeblaift.

Tenkjoe.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s